NYHET – YARD 301

Yard 301  är avsedd för större öppna ytor såsom parker, golfbanor och fotbollsplaner. Utrustad med tre knivar, varav två på pendlande armar, en funktion som gör det möjligt för roboten att klippa gräset på de lite ojämnare ytorna. Kåpan är tillverkad av kolfiber för att göra roboten så lätt som möjligt. Yard är utrustad med alla Wipers toppfunktioner såsom; 84 cm klippbredd, 11 timmars drifttid, knivmodulering, regnsensor, hastighetsreglering, aktiva säkerhetssystem. Styrs via GPS och utan begränsningskabel.

FRAMKOMLIGHET

De patenterade bakhjulen är utformade för att möjliggöra klippning även på fuktigt underlag. Den koniska utformningen gör att roboten vidrör minsta möjliga område på torrt underlag, och ett större område på fuktigt underlag för att förbättra greppet. Denna specialfunktion gör att Yard kan klippa även på mjuk mark och ger perfekt prestanda vad gäller pålitlighet och snabbhet.

AVSEDD FÖR STORA YTOR OCH FÖR KLIPPNING I OLIKA SLAGS VÄDER

Yard robotar är utrustade med senaste generationens borstlösa motorer som gör det möjligt för maskinen att klippa ytor upp till 30 000 kvm med en maxlutning på 45 %. Yard-serien har tre oberoende borstlösa klippmotorer med en total klippbredd på 84 cm.

Roboten har 11 timmars drifttid, vilket ger den möjlighet att tillfredsställa alla behov hos användare med stora ytor att sköta om – automatiskt, snabbt och på ett både billigare och grönare sätt.

HASTIGHETSREGLERING

Robotens hastighet kan anpassas efter typ av trädgård: låg, medelhög eller hög hastighet.  Denna funktion är mycket viktig när roboten stöter på lutningar i trädgården och förbättrar hjulens grepp.

ALLTID UNDER KONTROLL

YARD-roboten har ett ”användarvänligt” kontrollområde: den kan ställas in via kontrollpanelen på robotens bak-sida eller, på begäran, via Wipers pekskärm. Den senare garanterar en enklare användning även för oerfarna användare, tack vare rörelsestyrning och Bluetooth-teknik. Roboten kan vid behov också utrustas med ett GPS+GPRS-system för kontroll och snabb överföring av kommandon och information.

TOPPSEGMENTET

MODELLEN YARD ÄR UTRUSTAD MED ALLA TOPPFUNKTIONER I WIPERS PREMIUMSORTIMENT.

KNIVMODULERING
System för reducering av knivhastigheten vid redan klippt gräs för minskad energiförbrukning.

SJÄLVPROGRAMMERING
För identifiering av redan klippt gräs och minskad arbetstid.

REGNSENSORER
Ingår som standardutrustning men kan försättas i ”standby”-läge om de inte behövs.

AKTIVT OCH INAKTIVT SÄKERHETSSYSTEM
För att skydda fötter och fingrar, eller små föremål, från knivbladen. Dubbla stoppknappar för omedelbart stopp av knivbladen.

Skärmavbild 2017-05-30 kl. 11.05.27

Ladda ner produktblad:
WiperYARD301

Yard301miljöYard301LaddstationYardSkärmavbild 2017-05-30 kl. 11.02.20Skärmavbild 2017-05-30 kl. 14.06.08